VISITA EN AQUEST ENLLAÇ (http://www.activa.org/ca/serveis/activa-idiomes/implantacion-de-programas-plurilingues/pipe-plan-integral-de-plurilinguismo-educativo/) LA WEB OFICIAL

PIPE és un programa flexible i gratuït per potenciar, millorar i estandarditzar l’ensenyament d’idiomes a l’escola de forma global, compatible i amb resultats avalats/certificats per entitats de reconegut prestigi internacional.

L’Escola Santa Maria dels Apòstols ha decidit adherir-se al programa aquest curs 2016-17 per tal de facilitar tant a l’alumnat com al seu entorn (comunitat educativa, família…) un contacte directe, natural i continu amb els idiomes, per tal que puguin desenvolupar habilitats lingüístiques útils en diferents situacions de la vida quotidiana.

El pla es portarà a terme amb l’actuació sobre tres eixos fonamentals:

 • Curricular: ampliant el temps dedicat a l’ensenyament d’idiomes al Centre Educatiu, així com l’ús i la presència de llengües estrangeres en tots els àmbits de la vida escolar.
 • Complementari: formant i avaluant específicament l’equip docent.
 • Extraescolar: oferint al centre un ampli ventall d’activitats dirigides als alumnes d’E. Infantil, Primària i Secundària amb l’objectiu de millorar les seves habilitats comunicatives en llengües estrangeres.

Un dels elements amb més importància en el projecte és la realització d’avaluació externa de l’alumnat, professorat i dels membres de la comunitat educativa del Centre a través d’institucions oficials com Cambridge University per a l’anglès o el Goethe per a l’alemany.

El pla PIPE es divideix en 4 fases o programes, cada una d’ells té unes característiques específiques i uns objectius a assolir que permeten a les escoles adherides anar progressant en matèria de plurilingüisme:Actualment l’escola es troba dins del Programa d’Iniciació Plurilingüisme (PIP), situant-se així en el primer esglaó.  A partir d’aquí, el Pla PIPE pretén implementar i optimitzar l’eficàcia de l’ensenyament d’idiomes a l’escola amb:
 • L’increment qualitatiu i quantitatiu de l’ensenyament de llengües estrangeres.
 • La millora de la formació del professorat.
 • La presència d’auxiliars de conversa.
 • L’oferta d’una escola d’Idiomes pròpia 


L’Escola d’Idiomes Santa Maria dels Apòstols-Activa és l’acadèmia de llengües del col·legi Santa Maria dels Apòstols que proporciona l’oportunitat als alumnes d’aprendre i millorar el domini de llengües estrangeres sense moure’s de l’escola. S’organitza en col·laboració amb Activa, empresa especialitzada en l’ensenyament i aprenentatge d’idiomes, utilitzant una metodologia pròpia amb caràcter lúdic i basada en activitats interactives i participatives. L’Escola d’Idiomes pretén ser un espai per a posar en pràctica allò après, reforçar-ho i ampliar-ho, donant especial importància a l’expressió i comprensió oral. A més, tots els alumnes que hi participin podran certificar els seus coneixements a través d’exàmens oficials.


Les característiques de l’Escola d’idiomes són les següents:
 • Classes impartides íntegrament en la llengua estrangera 
 • Professorat qualificat i lector natiu
 • Seguiment personalitzat de l’alumne/a
 • Material específic ESCOLA D’IDIOMES:
  • Carpeta 
  • Quadern per a activitats
  • Llibre de l’alumne/a
 • Recursos audiovisuals i material de suport
 • Esdeveniments i activitats periòdiques amb un lector natiu
 • Certificació a través d’exàmens oficials CAMBRIDGE ENGLISH I GOETHE INSTITUT

ANGLÈS 
Actualment a l’escola tenim grups d’anglès des de 1r de primària fins a 2n de Batxillerat. Al grup de 1r i 2n treballem amb material lego i lectures adaptades a l’edat dels alumnes, amb les quals fomentem classes lúdiques i dinàmiques. Al grup de 5è i 6è estem preparant als alumnes pels exàmens oficials de Cambridge YOUNG LEARNERS. Tanmateix, als grups de secundària i batxillerat també preparem als alumnes pels exàmens oficials de Cambridge de nivells superiors KEY (KET) o PRELIMINARY (PET).
A part del professorat especialista, tots els alumnes tenen l’oportunitat de treballar amb l’Auxiliar de conversa fent les activitats d’ speaking i participant dels esdeveniments culturals extraordinaris. 
ALEMANY 
Aquest curs tenim un grup d’Alemany ESO de nivell iniciació que treballen i adquireixen l’idioma a través d’un enfocament comunicatiu. 
A part de la professora, comptem amb la figura de la lectora Nativa alemanya que visita les classes periòdicament. Ella s’encarrega de preparar els esdeveniments culturals i les classes de conversa perquè els alumnes tinguin més hores d’exposició a la llengua. 


 
Escola Santa Maria dels Apòstols © 2015 | escola@smapostols.org - Rambla Prim 146-152 - 93 314 90 11 - 08019 - BARCELONA